Muranoi üveg ékszerek

Muranoi üveg ékszerek a nyári  langyos szellőben szálló virágillatot varázsoló ékszerek. A Murano híres a csodás apró kis virágocskák az üveg millefiori készítéséről, ez egy olyan régmúltba visszatekintő technika ami évszázadokon ível át és életekbe is került.

A millefiori jelentése „ezer virág”, és arra utal, hogy az üveg belsejében úgy rendezik el a különféle színű szálakból, illetve cseppekből komponált üvegrudak szeleteit, hogy azok apró virágoknak látsszanak. A 15. században Velence fő exportcikkei a millefiori-rudak voltak.  Ez a szemet gyönyörködtető technika ma is nagy kedvelő tábornak örvend szerencsére. Szuper, hogy vannak olyan dolgok amiken nem fog az idő múlása, időtlenek , ma is ugyanúgy készülnek mint régen. 

Muranói üveg

Millefiori készítése

Muranoi üveg ékszerek

Szlávik Betti fotó – https://www.facebook.com/szlavikbettiphoto/
Kovács Eszter smink – https://www.facebook.com/kovacsesztermakeup/

Modell: Havjár Blanka

Ezekből az apró virágocskákból a millefioriból készült alkotások szemet gyönyörködtető ékszerek lesznek. Alig tudunk betelni a sok apró részlet színes különböző formáiból. Vidámságot és eleganciát sugároz, viselheti bárki korosztálytól függetlenül, mindenkinek jól áll. Az élet különleges alkalmait különlegesen feldobja, de a hétköznapi viselethez is ugyanolyan jól passzol.

Muránói üveg ékszerek, a millefiori varázslatos világa:

[

 

Pin It on Pinterest

Share This