Üvegékszerek, alkalmi stílusú – Tango

Üvegékszerek alkalmi stílusban,  harmóniát a szeretetet, emelkedett hangulatot sugároznak.

Egyedi darabok és amikor megakad egy darabon a szemed, akkor valószínű, hogy az személyesen számodra készült. Mindegyik hosszú órák alatt formálódott a kezem alatt különleges darabbá, amiben szívvel és lélekkel teli munka van.

A Tangó üvegékszerek, az emberi kapcsolatok, férfi és nő, ember és ember kapcsolata rejtőzik.

Tango – latin eredetű szó, ige, jelentése érint, megérint. Érintés a szeretetben, valami ilyesmire gondoltam amikor ez eszembe jutott.

De a tangó mint tánc is felmerült, mert ez a tánc igazán egy férfi és egy nő gyönyörű kapcsolatát tükrözi.

“A tánc természetes formája a hangsúlyokra való lépkedés, ez a szabályos, a zene lüktetésére történő séta (amely a férfi és nő esetében ütemében és irányaiban eltérhet, ameddig a kontaktus megmarad) képezi a tánc alapját. A gyakorlatban rendkívül nagy tere van az improvizációnak, a zene átélése és a rendelkezésre álló tér alapján a táncosok pillanatról pillanatra döntenek a követendő lépésekről.”

“Hogy a párok harmonikusan haladhassanak előre a parketten, nagyon nagy szerepe van a vezetés technikájának. Ezt a táncosok szoros testi közelsége is indokolttá teszi. Ez a pár férfi tagjának feladata, egyszerre kell döntenie saját, illetve partnere lépéseiről, melyet elsősorban felsőtestének mozgásával tud kommunikálni. A tangó markáns férfidominanciát mutat – ami csak látszat: inkább a férfi  ‘szolgálja ki’  a nő igényeit, teszi számára a táncot élménnyé azzal, hogy ‘előkészíti’ a nőnek a táncát.

Ékszereim: Czinamon-ékszer

Üvegtárgyaim: Czinamon Glass Art

 

Pin It on Pinterest

Share This