0 Termék

Dichroic üvegékszerek

Dichroic üvegékszer, ez a gyönyörű, elegáns, nem mindennapi nyakék, gyűrű és fülbevaló,  hasonlít a  zöldes-sárgás-lilásan fénylő, Zsolnay  eozin mázas kerámiákhoz. Ahogy a fény esik rá, úgy változtatják színüket a kis csillogó négyzetek.  Egyszerű letisztult formák, mégis a fényjáték adta titokzatosság jellemzi őket.

Iszet vagy Aszet az egyiptomi Ízisz istennő nevének eredeti formája. Ezenkívül népszerű női név az ókori Egyiptomban, hercegnők papnők viselték e nevet. Ízisz az egyik legjelentősebb istenség az ókori egyiptomi vallásban, anyaistennő, a varázslás, a termékenység, a víz és szél, a tengerhajózás istennője, a nőiesség és a hűség szimbóluma. Innen kapta e nyakék a nevét,  viselője Ízisz oltalma alatt uralkodónőnek érezheti magát, mikor magán viseli e nyakéket.

Dichroic üvegékszerek különlegessége a káprázatos csillogásukban rejlik, amit annak köszönhetnek, hogy milyen módon verik vissza a fényt.

A dichroic egy technikai eljárás, aminek eredményeképpen különböző fémek és fémoxidok réteget képeznek az üveg felületén, ezek adják a különleges szivárványos csillogást, színük függ a visszavert, az áteresztett fénytől sőt a fény szögétől is.  Az ilyen üvegek  előállítása elég bonyolult és költséges eljárás folyamán történik. Az első irizáló üvegekkel az 1890-es évek elején kezdtek kísérletezni.

Vásárolj  limitált számban készült, egyedi üveg ékszereket!

Válassz egyedi ajándékot esküvőre, szülinapra, különböző alkalmakra, évfordulókra! Ide írhatsz: info@czinamon-ekszer.hu

Megvásárolható munkák:Bolt       Ha egyedi ólomüveg és tiffany üvegtárgyak is érdekelnek:  Czinamon Glass Art  oldalán.

 

Pin It on Pinterest

Share This