Bemutatkozás, Czinamon ékszer

 

 

Fény által élő színek!

Színek által élő varázslat!

 

Saját, egyedi tervezésű üvegékszereket találsz itt, amiből a legtöbbször csak egyetlen egy készül, vagy csak néha hasonló, de az sem tömegével.

 

Minőségi anyagokból, minőségi kivitelezéssel készül minden ékszerem, amire garanciát vállalok, fontos, hogy olyan termék kerüljön ki a kezem közül, amivel mindenki meg van elégedve, szívesen hordja, egy élet ékessége lesz minden darab  !

Hogy miért Czinamon ékszer?

Czinamon, azaz Czina Mónika Judit vagyok,

üvegtervező művész, üvegfestő, díszüvegező, és a saját nevemre visszavezethetően történt az oldalam név-választása, ha egy kicsit másképpen írnám akkor Cinnamon (angol szó, jelentése fahéj) lenne, és én nagyon szeretem a fahéjat.

A fahéj ünnepi fűszer, régen nagy kincsnek számított, a Cinnamomum verum (másnéven C. zeylanicum). Ahogy a fahéj kötődik az ünnepekhez, és amilyen nagy kincs volt régen, ahogy betölti az otthont illatával egy fahéjas sütemény, remélem üvegékszereim is olyan ünnepi hangulatot hoznak gazdájuk lelkébe, és örökké szeretetet árasztó nagy kincsnek fog számítani az életükben.

Életemben mindig az alkotás volt a központban, már középiskolásként kerültem az erzsébeti Gaál Imre Stúdióba, ahol nagyon sok inspirációt kaptunk Morvay László tanár úrtól, – később  az ő nevét viselte a szakkör. Gyönyörű, örök élményként maradt meg az életemben.

Pécsi Tudományegyetem Művészeti karán végeztem, itt Pinczehelyi Sándornak, és Valkó Lászlónak köszönhetem hogy utat mutattak. Igaz ez az út egy kicsit rögös volt, hiszen három gyermekem is megszületett ezalatt, a negyedik pedig pár évvel később. Majd tanítottam gimnáziumban, és tanítok otthon… minden nap:).

Álmom volt, hogy  régi festményeket fogok restaurálni, de a gyönyörű ólomüvegablakok, az üveg művészete is teljesen ámulatba ejtett, így az egyetem után díszüvegező, üvegfestő lettem.

A csillogó különleges színes üvegeken átszűrődő fények misztikus hangulata sokakat elvarázsol. Bízom benne, hogy aki megismerkedik munkáimmal, a Czinamon ékszereket a többi üveg alkotásommal együtt a szívébe zárja.

Ékszereim: Czinamon-ékszer

Üvegtárgyaim: Czinamon Glass Art

 

Pin It on Pinterest

Share This