Ékszer a szemüveg, lehet-e így tekinteni rá?

Régebben igazán jó volt a látásom, igazi „sas” szemem volt 🙂 De az évek telnek és egyszer csak azt vettem észre valami nem ok. Főleg ha a jobb szememmel nézek,akkor aztán semmi sem tiszta, a bal még elmegy. Igazán lehetne a másik is ugyanolyan, de hiába.

Így aztán rászántam magamat kb. két évvel ezelőtt, hogy elmenjek szemészetre, kaptam is egyből szép cilinderes, prizmás, szemüveget  dioptria az alacsony, tehát nem igazán az élességgel volt a baj. Vagyis de, csakhogy azért, mert nem egy irányba néznek:)

Mivel nem hordtam előtte szemüveget, elég nehéz volt hozzászokni, aztán amikor hozzászoktam már nem volt jó. Görbült a tér, lassan már az idő is 🙂 le is tettem, inkább nem hordtam a szemüvegemet. Telt múlt az idő, az olvasás egyre nehezebben ment, feltűnt, hogy néha nem is azt olvasom ami le van írva. Erre  az esti meseolvasáskor jöttem rá, amikor  a mese értelmetlen volt, vissza kellett néznem, hol rontottam el, mert valami nem volt értelmes a történetben.

Újra elmentem a szemészete most már magasabb dioptriát, cilindert, prizmát …. meg még ki tudja milyen titkos összetevőket kevertek a lencsébe. Most van egy szemüvegem a messzelátásra, van egy szemüvegem a közellátásra. Nagyon szép minden az üvegen át 🙂

Ékszer ÜVEGEN át nézem a világot 🙂

Üveg van a szemem előtt minden pillanatban 🙂

Vagyis majdnem üveg! Mert teljesen úgy néz ki mintha az lenne.

Mondjátok, milyen szemüveget hordani minden percben?

Először szörnyülködtem, ó jaj ezt az izét  az orromon kell viselni, pont olyan mint amikor feltesz az ember egy nyakláncot, berak egy fülbevalót. Reggel felteszi, este leteszi.

Kétszer mentem vissza, mert nem tudtam eldönteni milyen legyen a keret, mindegyiket idegennek éreztem, végül csak választottam. azt nem tudom jól döntöttem-e, ha más szemével tekintenék magamra.

Mindegy, azért már megszoktam és meg is magyaráztam magamnak, ez egy ékszer, ami hozzánő a tulajdonosához, mint a legkedvesebb nyaklánca.

 

Még múlt héten míg ücsörögtem, mert vártam a szolfézs óra végét:

A messzelátó 🙂        meg a közellátó 🙂   

 

 

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVÉLRE AZ OLDAL ALJÁN!    Várlak az üvegékszerek rajongói táborában 🙂

Vagy itt a Facebook oldalam: Mónika Czina üvegékszer, Czinamon-ékszer, glass jewelry

Megvásárolható munkák:Bolt       Ha egyedi ólomüveg és tiffany üvegtárgyak is érdekelnek:  Czinamon Glass Art

Pin It on Pinterest

Share This