Rák színe az asztrológiában

A Rák június 22-től július 22-ig tart.

A zodiákus évkör negyedik jegye a Rák:

A Rák kardinális minőségű jegy, ami azt jelenti, hogy inkább kifelé forduló a többi vizes jegyhez képest. Nem kettős jegy, mint az ikrek, mérleg, halak, mégis a hold  ugyanolyan kettősséget kölcsönöz neki, egyszer növekszik, egyszer pedig elfogy és ez  nem csak érzelmileg, de fizikailag is hat az emberre. 

 Az eleme a víz és a víz az egyik legfontosabb elem a földön, ami képes információt is elraktározni, továbbítani, szagtalan, színtelen, íztelen, mégis a létünk függ tőle. Ellentmond a fizika törvényeinek, a periódusos rendszer szabályának. Nincs a világon két teljesen egyforma hópehely, mindegyik egyedi, de mindenképpen szabályos hatszög alakú kristály. Úgy néz ki, mintha valamennyi vízcsepp önálló individuum volna, egyfajta személyiség megváltozhatatlan karakterrel. Még ha egy hópelyhet fel is olvasztjuk, majd újra megfagyasztunk, hajszálpontosan ugyanazt a mintát képezi mint korábban.

Masaru Emoto : A víz üzenete.

  Sok mitológiában a kezdetek kezdetében csak víz, őstenger volt, ami az egész világot körülölelte, a vallások is teremtő erőként tekintenek rá. A kereszténység tele van víz szimbólumokkal. A tibeti szerzeteseknél a temetkezéseknél az elhunytakhoz kapcsolódik. A taoizmusban a jin-jang szimbólumban a passzív oldalt képviseli, a hinduk is szentnek tartják, az iszlám és a zsidó vallásban is a megtisztulást segíti elő.

A Rák színe a fehér és az ezüst:

Virága: főleg a fehér virágok, fehér rózsák, tavirózsa, liliom

Uralkodó bolygója: Hold –  gyönyörű Istennőként ábrázolják a mítoszokban, de kegyetlen csábítóként is előfordulhat. Például a görög Artemisz, vagy a római Diana a születés, a gyermeknevelés védelmezője és a vadászat istennője, római neve „dia” vagyis a holdfényre vezethető vissza. Szeléné „szelasz”- fény és római megfelelője Luna a Hold megszemélyesítője. A Nap testvére, aki miután befejezi égi útját átadja helyét a Holdnak. Kettős fogatú ezüst szekéren jelenik meg, melyet ökrök, vagy fehér lovak húznak, minden az ő isteni akaratából éli az életét, vele növekszik, vagy fogy a földön, égen, tengeren.

Köve: holdkő, igazgyöngy

A fehér, ezüst színhez kapcsolódva a Rák személyiségjegyei pozitív és negatív oldalról: 

mély érzésű, odaadó, intuitív, ösztönös, fantáziadús, védelmező, otthonszerető, gyengéd, együttérző,  óvatos, biztonságra törekvő, otthonülő, szeszélyes, mogorva, túlérzékeny, túlragaszkodó, sértődékeny.

A fehér, ezüst szín a színkörben: Fehér szín, vagy fény nincs a színkörben, mert az az a tartomány, ami az összes látható szín hullámhosszát egyszerre tartalmazza. Ennek ellentéte a fekete, pedig fekete fény sem létezik, csak olyan felület, ami az összes fényt elnyeli és nem verődik róla vissza a szemünkbe semmi, vagy csak alig valami, tehát a fény hiánya. A fehér pedig két kiegészítő szín, vagy a  három alapszín megfelelő keverékeként is létrejön. Fehér fekete keverékeként jön létre a szürke, ezüstszürke.

A fehér ünnepélyes, felsőbbrendű hatalomhoz kapcsolódik, maga az isteni fény. De ehhez kapcsolható az ezüst és az arany is, ami nemcsak a gazdagságra utal, hanem az isteni fényre, ami a fém felületén megcsillan. Az isteni fényt, tisztaságot is jelenti, a fehér liliom Szűz Mária virága, a menyasszonyok öltözete is a tisztaságra utal, a nőiességhez  kapcsolódik. De a halálhoz is kapcsolódik, mint rituális halotti lepel, fehér gyertya, volt amikor a gyász színeként is használták. A fehér mindenhol a világon valami magasabbrendű kapcsolatot jelent. Keleten a tisztaság, szentség kapcsolódik hozzá, Tibetben is az isteni fény jelképe. 

Békét nyugalmat sugároz.

Az ezüst szín eleganciát sugároz, de alázatot is, a lélek halhatatlanságára utal és a Hold színe. 

 

 

Ezüst a Rák színe

Fehér ékszerek

Ezüst ékszerek

Vásárolj  limitált számban készült, egyedi üveg ékszereket!

Válassz egyedi ajándékot esküvőre, szülinapra, különböző alkalmakra, évfordulókra!

Ide írhatsz nekem:  info@czinamon-ekszer.hu

Megvásárolható munkák:Bolt       Ha egyedi ólomüveg és tiffany üvegtárgyak is érdekelnek:  Czinamon Glass Art

 

Pin It on Pinterest

Share This