Oroszlán színe az asztrológiában

Az Oroszlán július 23-tól augusztus 23-ig tart.

A zodiákus évkör ötödik állatjegye az Oroszlán:

Az Oroszlán egy szilárd vagyis állandó minőségű jegy  ami abban is megnyilvánul, hogy ragaszkodik a véleményéhez.

Az évnek ebben az időszakában van a legmelegebb,  a rák-oroszlán fordulóján és augusztus elején, ekkor mennek az emberek legtöbben nyaralni. Élvezik az életet , talán nagyvonalúan több mindent engednek meg maguknak, hiszen a nyaralás nem a nélkülözésről szól. Kell egy kis idő amikor saját magunkkal foglalkozunk, megengedjük magunknak, hogy „urak legyünk”. 

A nap melegen tűz az égen és az Oroszlánban a nap hatalmas energiája rejtőzik, eleme a tűz.

Az Oroszlán színe az arany és a napsárga, narancsárga.

Virága: a napraforgó, pipacs, gólyahír, boglárka, golgotavirág .

Uralkodó bolygója: A nap – a nagylelkűséget kreativitást, önkifejezés képviseli.

Köve: a tüzes rubin

Az arany és a narancs színekhez kapcsolódva az Oroszlán személyiségjegyei lehetnek pozitív és negatív tekintetben: nagylelkű, melegszívű,  kreatív, lelkes, széles látókörű, nyitott, hűséges és odaadó,  karizmatikus, magabiztos, társaságkedvelő, dinamikus, fenséges, önhitt, fölényes, leereszkedő, fontoskodó, tolakodó, merev és ellentmondást nem tűrő.

A napsárga, az arany és a narancs színek a színkörben: 

A sárga színről  már szó volt az Ikrekkel kapcsolatban is . A narancssárga átmenetet képvisel a vörös és a sárga között, benne rejlik a sárga derűs boldogsága és a vörös sugárzó energiája. 

A sárga és a vörös keverékéből jön létre, komplementere a vele szemben álló kék szín. Ha a narancs és a kék fényt összekeverjük, kioltják egymást, ha a festék pigmentjeiket keverjük össze, akkor  szürkét kapunk. Viszont a két színt egymás mellett használva igencsak felerősítik egymást.

A narancssárgához főleg pozitív energiák kapcsolódnak, energikus lelkesítő szín , a reklámszakmában is a figyelem felkeltésére használják, de depresszió ellen is jó.

Az Oroszlán színe – Az arany a fényt szimbolizálja, egy magasabb rendű tudást, amit a tapasztalatok után nyerhetünk el. Egyfajta spirituális megvilágosodás jelképez. 

Az arany Szent Grál  ami szent tárgya, ami a birtoklójának földi és égi szerencsét hoz. Csak a kiválasztott személy találhatja meg, ám sosem mutatkozik meg olyan formában, hogy származása és formája pontosan meghatározható legyen. Egy olyan dolognak a jelképe, amit nem lehet egykönnyen megkapni, csak nagy nehézségek árán. A katolikus egyházban az arany a spirituális szentséget jelképezi.

Az aranytojást tojó tyúk a gazdagság jelképe. Méz, búzamező, aranyalma, aranyhal mind a bőséget jelképezi. A világ vallásaiban, hitrendszereiben mindenhol a napisten felel a vetésért, aratásért és a termésért.

A festészetben is a transzcendens megjelenítésére használták mindig.

A narancs szín alulról a második – Szexcsakra színe – az alkotó erők, az érzékelés, öröm és a mozgás központja, melynek színe a narancssárga. A föld elemtől a vízhez léptünk,  amelyből minden élőlény származik, és ami az asztrológiában az érzelmek területének felel meg. A második csakrán át lépünk kapcsolatba a természet egészét átszövő megtermékenyítő és befogadó energiákkal. Az emberekhez való viszonyunkat – főként a másik nemmel való kapcsolatunkat – nagymértékben a második csakra működése befolyásolja. 

 Ha ez a csakra jól működik, akkor elősegíti azt, hogy szexuális és testi örömöt kapjunk, illetve adjunk át. Ha rosszul működik, ha nem vagyunk elégedettek a fizikai testünkkel vagy stresszesek vagyunk,  visszafogott érzelmek, ridegség, önbizalomhiány, a hozzá tartozó testrészekkel kapcsolatos zavarok jelentkeznek. Emiatt fáradtságot és csüggedtséget érezhetünk. a narancs színnel segíthetjük az energiánk növekedését.

 

Az oroszlán színe                                                                Az oroszlán színe

Nem tudok elszakadni John Galliano modelljeitől, annyira imádom őket 🙂 mint ahogy a képeken is látni.

Sárga ékszerek

Arany ékszerek

Vásárolj  limitált számban készült, egyedi üveg ékszereket!

Válassz egyedi ajándékot esküvőre, szülinapra, különböző alkalmakra, évfordulókra!

Ide írhatsz nekem:  info@czinamon-ekszer.hu

Megvásárolható munkák:Bolt       Ha egyedi ólomüveg és tiffany üvegtárgyak is érdekelnek:  Czinamon Glass Art

 

Pin It on Pinterest

Share This