Design ékszer

Design ékszer mit is jelent ? Az angol design után a magyarban is használt dizájnszó meghatározásánál sokkal többet mond a fogalom láttatása, hiszen a formatervezett tárgyak észlelésének esztétikai élménye magáért beszél. A dizájn nemcsak tükrözi, hanem meg is határozza életminőségünket. „A jó dizájn segít, a rossz dizájn bénít”

A „dizájn” szót könnyebb értelmezni, mint magyarra fordítani, hiszen a formatervezés, ami többé-kevésbé megfelelője lenne, jóval szűkebb kategória. A dizájn fogalmába beletartozik a tárgy- és környezettervezés, ami magába foglalja a belsőépítészetet és az építészetet is. Szakmánként vizsgálva a fogalmat, ismerünk bútortervezést, textiltervezést, ezen belül öltözéktervezést, formatervezést. Az iparművészet tárgykörében ide tartoznak a keramikusok, az ötvösök, az üvegművészek. 

(Vikipédia)

A gondos tervezgetés

Számomra azt jelenti, hogy a szépség és a kényelem párosul, lehet egy ékszer nagyon megtervezett, de viselete csak extrém alkalomnak tekinthető, mert kényelmetlen, csak vonulni lehet benne, de nem létezni.  Persze ezek az ékszerek sem teljesen hétköznapiak, hiszem az üveg már eleve egy kényes anyag, de ha felveszi valaki, ne érezze benne kényelmetlenül magát.

Millefiori ékszereimben nagyon sok munkaóra van, hiszen minden darabkáját ki kellett választani és egyedileg összeilleszteni. A millefiori – ezervirág már csak ilyen és, hogy kényelmesen illeszkedjen bárki nyakába, azt is ki kellett találni!

MILLE ékszerek a webshopban.

Design ékszer

 

 

Pin It on Pinterest

Share This