A Bak színe 

A Bak december 22-tól január 20-ig tart.

A zodiákus évkör tizedik jegye a Bak, kardinális minőségű jegy, az ünnepek és az új év kezdetének az időszakában. A legsötétebb naptól indul a fény új erejének növekedése ebben az időszakban. Ünnepekkel indul a Bak időszaka: egymásra figyelés, jókat enni, inni, egymást meglátogatni, ünnepelni, majd elindítani az évet újra. Az eleme a föld, gyakorlatiasan, átgondolva kezdjük vele az új évet. 

A Bak színe jellemzően a sötét színek, földszínek, szürke, fekete, barna.

Virága: borostyán, bársonyvirág, árvácska, szegfű

Uralkodó bolygója: Szaturnusz – a föld és a szőlőművelés istenéhez kapcsolódik a római mitológiában, az ő tiszteletére rendezték a „Saturnáliát” nagy mulatságokkal járó népünnepeket. Később a keresztény ünnepkörhöz kapcsolódik ez az időszak. Az ókorban a naprendszer határán lévő bolygó volt, így a korlátozással, de a kitartással szívóssággal is összekapcsolták.

Köve: Ametiszt, türkiz, vagy a gránát, az ónix

A  föld színeihez kapcsolódva a Bak személyiségjegyei lehetnek pozitív és negatív tekintetben: gyakorlatias, megfontolt, iparkodó, körültekintő, ambiciózus, céltudatos, fegyelmezett, megbízható, hűséges, rendíthetetlen, türelmes, becsületes, ügyel a róla alkotott képre, szórakoztató, vagy éppen tartózkodó, szigorú, zárkózott, rögeszmés, merev, konzervatív, vészmadár, fukar, rosszindulatú, régimódi, nyers, túlzottan konvencionális, merev.

A színekről: 

A föld színe a barna és annak árnyalatai, mint a Szűznél.

A ferencesek, klarisszák színe a barna. A földdel és minden természetes organikus dologgal kapcsolatos, stabilitás, megbízhatóság,kapcsolódik hozzá, egyben semleges szín is, harmonizáló, nyugtató hatása miatt. A japánoknak nincs egyszerűen a barna színre szavuk, e helyett különböző módon körbeírják, mint tea-színű, róka-színű, őszi levél színű. Az  indiánoknál az önfegyelem, Indiában a gyász színe.

Szürke: Elhatárolódás, nem figyelemfelkeltő, inkább a környezetbe akar simulni, semlegességen távolságtartáson van a hangsúly. Melankólia, fásultság, egyhangúság kapcsolódik hozzá. De a szürke kapcsolódva az őszüléshez a bölcsességre is utal.

Fekete: a fekete sokak szerint nem is szín, mert a fény hiányát jelenti. Gyász, a halál, szomorúság: gyászszalag, gyászruha kapcsolható hozzá, de a titok, homály, ismeretlen: feketepiac, fekete gazdaság, okkultizmus: fekete mágia is. E mellett viszont az elegancia a mértékletesség, gazdagság, luxus is például: a szmoking, az elegáns autók kedvelt színe. Tekintélyt, komolyságot parancsol, a hatalom, az egyházi emberek és a jogászok  öltözete fekete. Az olimpiai zászlón a fekete karika jelképezi Afrikát.

 

  •  

Barna ékszerek

Fekete ékszerek

Vásárolj  limitált számban készült, egyedi üveg ékszereket!

Válassz egyedi ajándékot esküvőre, szülinapra, különböző alkalmakra, évfordulókra!

Ide írhatsz nekem:  info@czinamon-ekszer.hu

Megvásárolható munkák:Bolt       Ha egyedi ólomüveg és tiffany üvegtárgyak is érdekelnek:  Czinamon Glass Art

 

Pin It on Pinterest

Share This