A Szűz jegye augusztus 24-től szeptember 22-ig  tart.

A zodiákus évkör hatodik jegye a Szűz:

A Szűz egy változó, vagyis labilis jegy, mondhatjuk, hogy rugalmas és alkalmazkodó is.

Az őszi évszak első jegye amikor már vége a forró,perzselő nyári napoknak, de a lágy napsütésnek azért még örülhetünk. Az őszi munkák és az iskola szorgalmas, gyakorlatias tevékenységének kezdete. A betakarítás, a télre és a következő évre való felkészüléssel kapcsolatos munkák elvégzése, ami a termékenységgel áll kapcsolatban, eleme a föld.

A Szűz színe a tengerkék, de főleg a sötétbarna, rozsdabarna, és a zöld – az ősz színei.

Virága: a szellőrózsa és minden apró élénk színű virág.

Uralkodó bolygója: Merkúr – neve a római mitológiából származik, Mercurius, vagy görögül Hermész, aki  Zeusz hírvivője volt. A gondolkodás és a mozgás is hozzá társul, az Ikrek jegyének a bolygója is. Intellektuális, ösztönzi az elmét, viszont kötekedő és kritikus is lehet.

Köve: kalcedon, aminek számtalan változata ismert, melyek színükben és megjelenésükben is különböznek egymástól. Van amit  külön névvel illetnek. Például az achát sokféle színben, az ónix is több színben létezik, vagy a legértékesebb kalcedonváltozat, a krizopráz, aminek a színe zöld, a karneol narancs-vörös, a heliotrop zöldes, a vas-oxidok okozta vörös foltokkal és ott van még a mohaachát, vagy a tűzachát is, ezek mind-mind kalcedonitok.

A  föld színeihez kapcsolódva a Szűz személyiségjegyei lehetnek pozitív és negatív tekintetben: szerény, szégyenlős, pedáns, megbízható, gyakorlatias, logikus, realista, elemző, rendszerető, szorgalmas, hűséges, kitartó, aggodalmaskodó, kicsinyes, maximalista, szigorú, teljesítményközpontú, szőrszálhasogató, konzervatív.

A színekről:

A kék alapszín a színkörben.

A kék a földi léten túlra mutat, a transzcendenssel van kapcsolatban, Isten és az angyalok színe a kereszténységben, Mária köpenye is kék. A keleti ortodox egyházban a miseruhák is lehetnek kék színűek. A tiszta tudat ragyogása kapcsolódik hozzá Tibetben, vagy a hallhatatlanság Kínában. A Judaizmusban is jelentős szín a kék „A kék hasonlatos a tengerhez, amely hasonlatos az éghez, amely hasonlatos az Úr szent trónusához”. (Finlay 2004:385)* Az Iszlámhoz is a zöld és kék társul, mert a sivatagi törzseknek a  zöld növényzet és a víz volt rendkívül becses, talán ezzel magyarázható. Allah színe a kék, és a hagyomány szerint Mohamed próféta mindig zöld turbánt és ruhát viselt. Mindig tisztaság és bölcsesség, spiritualitás, pozitív dolgokat kapcsoltak hozzá. A víz színe, annak tápláló ereje gazdagítja.

A föld színe a barna és annak árnyalatai.

A ferencesek, klarisszák színe a barna. A földdel és minden természetes organikus dologgal kapcsolatos, stabilitás, megbízhatóság,kapcsolódik hozzá, egyben semleges szín is, harmonizáló, nyugtató hatása miatt. A japánoknak nincs egyszerűen a barna színre szavuk, e helyett különböző módon körbeírják, mint tea-színű, róka-színű, őszi levél színű. Az  indiánoknál az önfegyelem, Indiában a gyász színe.

A zöld a természet színe, a termékenységgel kapcsolatos. 

Tavaszi életerő kapcsolódik hozzá, a feltámadás és a remény színe a kereszténységben. A zöld  is nyugtató hatású, egészséget, békét, megújulást sugároz. A környezetünkben legtöbbször előforduló szín. Az emberi szem számára is a legkönnyebben megkülönböztethető szín.

A szív csakrához középen a mellkas közepén a zöld szín kapcsolódik, a szeretet vezérli, itt találkozik a három alsó és a három felső csakraközpont.

A torok csakrához a királykék, világoskék szín kapcsolható, amit a kommunikáció, kifejezés vezérel.

A homlokcsakrához pedig az indigókék, sötétkék van rendelve, a spirituális irányultság, a bölcsesség kapcsolódik hozzá, a központi idegrendszer irányítója.

 

A Szűz színe

Barna ékszerek

Zöld ékszerek

Világoszöld ékszerek

Vásárolj  limitált számban készült, egyedi üveg ékszereket!

Válassz egyedi ajándékot esküvőre, szülinapra, különböző alkalmakra, évfordulókra!

Ide írhatsz nekem:  info@czinamon-ekszer.hu

Megvásárolható munkák:Bolt       Ha egyedi ólomüveg és tiffany üvegtárgyak is érdekelnek:  Czinamon Glass Art

 

Pin It on Pinterest

Share This