Nikkelmentes ékszerek

Nikkelmentes ékszerek megoldhatják az ékszer allergia kellemetlen tüneteit.

Fémallergiás vagy?

A nyakon, dekoltázson, akár a fül mögött, fülcimpán vagy épp ott ahol az ékszer a bőrrel érintkezik apró kis piros pöttyök, vagy viszkető foltok jelenhetnek meg. Valószínű, hogy fémallergia az oka az ilyen tüneteknek. Hiába várja az ember, hogy elmúljon, inkább csak fokozódik.

Hogyan kerülhetünk vele kapcsolatba?

  • Sokszor a nem megfelelően választott, nem nikkelmentes ékszerek az okozói a problémának. A nemesfém alapanyagú ékszerek ritkán okoznak problémát, ha mégis, akkor az ötvöző anyag lehet a bűnös. Fő allergia kiváltó fémek a nikkel, kobalt és a króm.
  • Ezek közül a legtöbbször a nikkel fordul elő a környezetünkben, ezzel ötvözik az ékszereket, csatokat, gombokat és még sok mindent, így hát nem véletlen, ha erre a fémre allergiás a legtöbb ember.
  • A mindennapi használati tárgyaink is megkeseríthetik a hétköznapokat, lehet az kilincs, toll, vagy fémpénz, vagy szemüveg…
  • Magasabb koncentrációban található meg babban, szójában, kakaóban, csokoládéban, malomipari termékekben, napraforgómagban, zöld salátában, földimogyoróban és spenótban. Függ a termesztési terület talajminőségétől is a koncentráció. A konzervekben is magas a nikkel koncentrációja.
  • A rozsdamentes acél edényekből is felszabadulhat a főzés során, a savas élelmiszerek oldhatják ki.
  • A dohányzás is nagyban növeli a nikkel bevitelét a szervezetbe.

Nikkelmentes Czinamon ékszerek

Ha nikkelmentes ékszereket szeretnél:

 Nézz körbe a  Czinamon ékszerek oldalán, itt találsz olyan ékszereket amik nem okoznak allergiát, hiszen a felhasznált alapanyagoknál, alkatrészeknél fontos szempont, hogy ilyen problémás kiegészítőket ne használjunk. Ide összegyüjtöttem azokat amik orvosi acél felhasználásával készültek:

https://czinamon-ekszer.hu/termekcimke/orvosi-acel/

Vannak azonban emberek, akiknek a szervezete semmilyen fémet sem képes elviselni azoknak készülnek a teljesen fémmentes ékszerek. Fontos, hogy ne okozzon egyetlen fém rész se  irritációt, gyulladást!

Itt pedig olyan ékszerek vannak, amik egyáltalán nem tartalmaznak fémet:

https://czinamon-ekszer.hu/termekcimke/femmentes-ekszerek/

Üveg ékszerek, egyedi ékszerek, ajándék ötletek a Czinamon-ékszertől!

Válassz egyedi ajándékot esküvőre, szülinapra, különböző alkalmakra, évfordulókra!

Ide írhatsz nekem:  info@czinamon-ekszer.hu

Megvásárolható munkák:Bolt       Ha egyedi ólomüveg és tiffany üvegtárgyak is érdekelnek:  Czinamon Glass Art

 

Pin It on Pinterest

Share This