Muránói üveg nyaklánc

Muránói üveg nyaklánc a nyár slágere, vidám, hangulatos, mutatós kézműves ékszer. A nyakláncok a leglátványosabb ékszerek szerintem, a Muránói üvegmedálok meg kimondottan odavonzzák a tekintetet. 

Érdekes, hogy a nyakláncok viselete 70 000 éves múltra tekint vissza, legalábbis amiről tudunk. Még 1991-ben Dél-Afrika partjainál – Cape Towntól mintegy 300 km-re – tárták fel a Blombos-barlangot, mely egy régészeti lelőhely, a Blombosofontein Természetvédelmi Területben. 1997 óta rendszeresen kutatnak a területen.

 Több azonos méretű folyami kagyló héját fedezték fel a régészek. Mindegyik kagylóhéj át volt fúrva és a mikroszkopikus vizsgálatok során, a lyukak környékén vasoxid maradványokat találtak, amiből arra következtetésre jutottak, hogy a kagylókat felfűzték és nyakláncként hordták.

Kényelmes muránói üvegmedál

Ezzel az ékszerrel a kényelmes  ékszerviselet híve vagyok, nem tudom ki mit gondol, de én csak azokat az ékszereket szeretem amik észrevétlenül simulnak hozzám. Pedig a dizájn sokszor felülírja a kényelmet, a praktikusságot. Ez bizony nem csak manapság, hanem régen is előfordult a világban. 

Képzeljétek, Afrikában és Ázsiában is él olyan népcsoport akiknél divat a hosszú nyak és még nem is tudnak egymásról. A nők már kicsi koruktól nyakpereceket viselnek, hogy mire felnőnek szép hosszú nyakuk legyen. Ezt az ékszert levenni nem igazán lehet, hiszen a nyakizmok elsorvadnak, a csigolyák deformálódnak, és nagy fájdalmat okoz nekik ha leveszik. Ígérem ez nálam nem fordulhat elő, viszont az esztétikai élmény garantált, annak aki ismeri és szereti a millefioriból készült csodás üvegmedálokat.

Muránói üveg nyaklánc

Muránói üveg nyaklánc piros fekete variációban.

 

Pin It on Pinterest

Share This