A Vízöntő színe

A Vízöntő január 21-től február 18-ig tart.

A zodiákus évkör tizenegyedik jegye a Vízöntő, szilárd minőséggel rendelkező jegy, talán egy szóval jellemezve ez azt jelenti, hogy ragaszkodnak a véleményükhöz. Eleme pedig a levegő, amihez az intellektualitás és kommunikáció kapcsolható. Év eleji tavaszváró, télűző időszak ez, a agy ünnepségek, bálok ideje, új év indul új szellemben, új fogadalmakkal, amiket már korábban megtettünk. Már az időjárásban is érezhető a változás, a nappalok hosszabbodnak, kibújnak az első hóvirágok. 

A Vízöntő színe az acélkék, türkiz

Virága: orchidea, hóvirág

Uralkodó bolygója: Uránusz – a görög mitológiában, az eget megszemélyesítő isten, Gaia- földanya gyermeke, majd házastársa. Az eredetiséget  ösztönzi.

Köve:  Akvamatrin (berill) elnevezését a víz és tenger szavakból kapta, és a tengervíz színére utal. Egy legenda szerint a hableányok tengerfenéken őrzött ládáiból származik, ezért lett a tengerészek és a tengeren utazók szerencse köve.

A  Vízöntő személyiségjegyei lehetnek pozitív és negatív tekintetben: barátságos, demokratikus, emberbaráti, humánus, őszinte, hűséges, eredeti, ötletes, eredeti gondolkodású, független, intellektuális, újító, intelligens, leleményes, közlékeny, élénk, szellemes, szabadelvű, vagy éppen excentrikus, lázadó, féktelen, önfejű, kiszámíthatatlan, érzéketlen, megközelíthetetlen, távolságtartó.

A színekről: 

Már előfordult korábban a Mérlegnél, a nyilasnál is a kék szín.

A kék alapszín a színkörben.

A „Kék Bolygó” lakóiként sok helyen találkozunk a kékkel, az égbolt és a tenger színe is . A kék a földi léten túlra mutat, a transzcendenssel van kapcsolatban, Isten és az angyalok színe a kereszténységben, Mária köpenye is kék. A keleti ortodox egyházban a miseruhák is lehetnek kék színűek. A tiszta tudat ragyogása kapcsolódik hozzá Tibetben, vagy a hallhatatlanság Kínában. A Judaizmusban is jelentős szín a kék „A kék hasonlatos a tengerhez, amely hasonlatos az éghez, amely hasonlatos az Úr szent trónusához”. (Finlay 2004:385)* Az Iszlámhoz is a zöld és kék társul, mert a sivatagi törzseknek a  zöld növényzet és a víz volt rendkívül becses, talán ezzel magyarázható. Allah színe a kék, és a hagyomány szerint Mohamed próféta mindig zöld turbánt és ruhát viselt. Mindig tisztaság és bölcsesség, spiritualitás, pozitív dolgokat kapcsoltak hozzá. A víz színe, annak tápláló ereje gazdagítja.

Csakráknál a torokhoz kapcsolódik, a szóbeli kommunikációhoz, önkifejezéshez kapcsolódik. A Vízöntő korszakunk színe is a kék.

A kéket hídeg színnek tartják, nem csak nyugtat, egyben hűt is,  ott leselkedik az ijesztőbb és veszedelmesebb „oldalának” sejtelme is. A kék mélysége ijesztő rémeket is rejthet, akárcsak a tenger mélye. Így vált a kék a tudattalan képévé is.Furcsa és ellentmondásos szín a kék. Az élet teljessége ölt testet benne.

A vízöntő színe, üvegékszer

A vízöntő színe

Kék ékszerek

Vásárolj  limitált számban készült, egyedi üveg ékszereket!

Válassz egyedi ajándékot esküvőre, szülinapra, különböző alkalmakra, évfordulókra!

Ide írhatsz nekem:  info@czinamon-ekszer.hu

Megvásárolható munkák:Bolt       Ha egyedi ólomüveg és tiffany üvegtárgyak is érdekelnek:  Czinamon Glass Art

 

Pin It on Pinterest

Share This