A kos színe az asztrológiában

 

A kos jegye március 21-április 20-ig tart. 

Ezzel a jeggyel indul az új asztrológiai évkör: 

A kos egy kardinális jegy, tele energiával, életerővel.  Nem véletlen, hiszen a természet is ekkor ébred a nyugalomból, napról napra érzékelhető az a változás ami végbemegy. Reggelente amikor körbesétálok kis kertemben, minden alkalommal rácsodálkozom a természetre, mekkora energiával bújuk elő és mutatja magát. 

Ha elég korán kelünk fel a madarak hangos csivitelését is  hallhatjuk, mikor még félhomály van, de ők már énekelnek, jelzik a reggel beköszöntét. 

Egyszer valami olyasmit olvastam, hogy a madárdal olyan harmonikus érzést kelt, mint amikor mondjuk Mozartot hallgat az ember. Lehet, talán ugyanolyan érzéseket vált ki a fában, fűben bokorban, a hosszú téli pihenés után, mikor hajnalban már csicseregnek a madarak, a természetet ébresztgetik és egyszer csak azt vesszük észre, kipattannak a rügyek és virágba borul a táj.

Ez az energia a kosé, eleme a tűz. 

A kos színe: a piros, a skarlátvörös

Virága: a vörös rózsa, bogáncs, a lonc, a büdös gönye.

Uralkodó bolygója: Mars  –  a vörös bolygó

Köve: gyémánt

A piros színhez kapcsolódva a kos személyiségjegyei lehetnek pozitív és negatív tekintetben : tevékeny, heves, merész, lobbanékony, versengő, bátor, szenvedélyes vezéregyéniség, gyors felfogású, tanulni kész, ötlet dús, lelkesedő, erőszakos, türelmetlen, tapintatlan, forrófejű, indulatos

A színek a szivárvány ívén keresztül képesek érzékenyen közvetíteni információkat. A test a lélek és a szellem érzékeli  a színek üzenetét!

A piros helye a színkörben:

A színkör is 12 részre van osztva, mint ahogy 12 zodiákus jegy van. A jegyekhez nem pontosan ugyanúgy  kapcsolódnak a színek, mint ahogy a színkörben jönnek egymás után, de van köztük azért átfedés. 

Ha megnézzük, a színeket, látjuk, hogy a  piros komplementere, vagyis kiegészítő színe a zöld és a komplementerek felerősítik egymást ha együtt viseljük őket. A túl sokvörös energiát a zölddel enyhíthetjük . Ha mint festéket összekeverjük, akkor viszont kioltják egymást.

Ráadásul a piros egy alapszín, a sárgával és a kékkel együtt, amik legalább olyan energiát képviselnek mint a piros. A hasonló dolgok általában úgy tartják jól kijönnek egymással. A sárga a nap színe, az oroszlánhoz kapcsolódik, a sötétkék és bíbor pedig a nyilashoz kapcsolódik, mindkettő tűz jegy, mint ahogy a kos is.  

Viszont az, hogy egy személyiséghez milyen színek illenek, az függ az egyén színtípusától is, nem csak a személyiségjegyektől, vagyis milyen a szeme, haja, bőre… 

A jól megválasztott szín hatással van ránk, megerősíti, vagy harmonizálja lelkünket.  A vörös színnel növeled az energia áramlását, az aktivitást, határozottságot, bátorságot, erőt ad és meleg érzetet kelt.

A vörös szín a legalsó – Gyökércsakra színe– a test és a Föld kapcsolata,  helyes működése felelős a biztonságérzetért, a stabilitásért, a bizalomért és az anyagi jólétünkért. Ha  úgy érezni  ezen a téren labilitás van, akkor színterápiával, a vörös szín használatával beindítható az energiaáramlás. Gyógyító hatása, növekedés serkentő hatása van, segít a testi folyadékok áramlásában, a vérellátásban. Kínában a virtus színe. Ha túl sok vörös szín van a környezetünkben, kiválthatja azt hogy akár valakiben túlteng az energia, hiperaktivitás, nyugtalan, agresszív lesz, akkor a komplementer színével, a zölddel kompenzálhatjuk.

 

/képek-pinterest/

A kos színe

Kosok számára a piros – vörös – bordó árnyalatú üvegékszerek:

Piros ékszerek

Bordó ékszerek

Vörös ékszerek

Vásárolj  limitált számban készült, egyedi üveg ékszereket!

Válassz egyedi ajándékot esküvőre, szülinapra, különböző alkalmakra, évfordulókra!

Ide írhatsz nekem:  info@czinamon-ekszer.hu

Megvásárolható munkák:Bolt       Ha egyedi ólomüveg és tiffany üvegtárgyak is érdekelnek:  Czinamon Glass Art

 

Pin It on Pinterest

Share This