A Halak színe

A Halak február 19-től március 20-ig tart.

A zodiákus évkör tizenkettedik, utolsó jegye a Halak, változó minőséggel rendelkező jegy, ami a rugalmasságukra, alkalmazkodó lelkületükre utalhat. Eleme pedig a víz, amihez az érzelmek világa kapcsolható. Új élet kezdete, a tavaszi megújulás időszaka ez, mikor már kibújtak az első virágok a kertben és már mi is érezzük, a nappalok hosszabbak, a nap többet süt. Várjuk a tavaszt, feltölt és új energiákat ad nekünk. Tavaszi eső formájában a víz életenergiával tölti meg a természetet.

A Halak színe a halvány tengerzöld 

Virága: tavirózsa, vízinövények, fűz-barka

Uralkodó bolygója: Neptunusz a tengerek görög istenétől Poszeidóntól örökölte birodalmát, de ura minden víznek, folyónak, tónak. A művészetekre van hatással, főleg a költészetre, táncra.

Köve:  holdkő (adulár) A holdkő elnevezés az ásvány varázslatos fényjátékára utal, sejtelmes kékes derengésre, ezüstfehéres színjátékára. A Holdhoz kötődik a női megérzésekhez. Mint a Hold, a holdkő is  örökké változik, mint minden az Univerzumban,  a változás, körforgás része. 

A  Vízöntő személyiségjegyei lehetnek pozitív és negatív tekintetben: Fantáziadús, érzékeny, együttérző, megértő, kedves, önzetlen, intuitív, jóindulatú, kreatív, művészi hajlamú, adakozó, álmodozó, romantikus, érzéki, gyengéd, lágyszívű, spirituális, vagy éppen, naiv, ábrándokba menekülő, idealista, bizonytalan, szerencsétlen, irracionális, gyenge akaratú, befolyásolható, zárkózott, határozatlan. 

A színekről: 

A zöld a természet színe, a termékenységgel kapcsolatos. Előfordult már az őszi Szűz jegy alkalmával, de igazán a Halak színe.

Tavaszi életerő kapcsolódik hozzá, a feltámadás és a remény színe a kereszténységben. Nyugtató hatású, egészséget, békét, megújulást sugároz. A környezetünkben legtöbbször előforduló szín.  Gyógyító szín. A zöld kimutathatóan megnyugtatja az ember idegrendszerét.Az emberi szem számára is a legkönnyebben megkülönböztethető szín. Benne van az élet, de a pusztulás is: az üde zöldé a tavasz születése, a rügyek fakadása, a méregzöldé a rothadás, a pusztulás és pusztítás.

A zöld keverék szín, a két alapszín, a sárga és kék összekeveréséből születik. Ezzel tulajdonképpen a két alapszín tulajdonságait is magába foglalja. Úgynevezett ősi szülői szimbólum is, magában hordozza a férfi, vagy apa sárga színét, a  Napra utal  ami férfias jellegű és a nő vagy anya kék színét ami az ég egyben a nőiség ( Mária). Vénusszal vagyis Aphrodité istennőhöz is kapcsolódik, hiszen a zöld tengervízből születik egy kagylóhéjban Ciprus mellett.

A szív csakrához középen a mellkas közepén a zöld szín kapcsolódik, a szeretet vezérli, itt találkozik a három alsó és a három felső csakraközpont.

 

Zöld ékszerek

Világoszöld ékszerek

Vásárolj  limitált számban készült, egyedi üveg ékszereket!

Válassz egyedi ajándékot esküvőre, szülinapra, különböző alkalmakra, évfordulókra!

Ide írhatsz nekem:  info@czinamon-ekszer.hu

Megvásárolható munkák:Bolt       Ha egyedi ólomüveg és tiffany üvegtárgyak is érdekelnek:  Czinamon Glass Art

 

Pin It on Pinterest

Share This