A bika színe az asztrológiában

A Bika április 21-től május 21-ig tart.

A zodiákus évkör második állatjegye a Bika:

A bika egy szilárd vagyis állandó jegy a biztonság, a megbízhatóság jegye, ha kinézünk az ablakon, már nem látunk olyan hirtelen nagy változást mint amilyet a Kos hozott a tél után. Már majdnem minden fa, bokor kilombosodott, vagy javában virágzik, lassan elvirágzik. Már nincs olyan nagy szakadék az előző hetekhez képest, mondhatnám, hogy a természet beáll a maga szép zöld színére. Felébredt minden és ébren is van, nem változik.

Ezt a biztonságot, a természet szépségét, ékességét adja a Bika, eleme ezért is szilárd.

A Bika színe főleg a rózsaszín, de a kék és a zöld pasztell árnyalatai is.

Virága: a szegfű, gyűszűvirág, rózsa (rózsaszín árnyalatai), pipacs, harangvirág, százszorszép, ibolya.

Uralkodó bolygója: Vénusz – a szerelem és a személyes kapcsolatokat képviseli.

Köve: a zöld smaragd

A pasztell színekhez kapcsolódva a Bika személyiségjegyei lehetnek pozitív és negatív tekintetben: kitartódolgos, érzékeny, gyakorlatias, türelmes és megbízható, melegszívű és gyengéd, higgadt, érzelmileg stabil, hűséges, anyagi javakra vágyó,  művészi, muzikális, élvhajhász, birtokló, haragtartó, mohó, anyagias.

A pasztell színek a színkörben: A pasztellszínek jellemzően világos, lágyabb árnyalatú színek, mint a világoszöld, világoskék, rózsaszín, barackszín, a nagyon világos telítetlen árnyalatokra utal, amiket a színkör belseje felé találunk meg.  A színek megvannak csak visszafogottabbak.

De ha megfigyeljük a  Bikához tartozó felsorolt virágok árnyalatait, amik világos rózsaszínhez kapcsolódnak, a rózsaszínek pedig a vörös telítetlen változatai. A Bika köve a zöld smaragd, a pasztell zöldet meg pont a pirossal szemben lévő zöldnél látjuk. Érezhető a Kosból történő átmenet a Bikába a színek terén is, a viharos energiák lecsitultak, a színek megvannak, de nyugalmat sugároznak és romantikát.

 

Halvány piros- halvány zöld, ugyancsak komplementerek, amik erősítik is egymást, de ez valamilyen más dimenzió már, nem olyan mint a Kosé.

Az állandó jegyek érdeklődése elsősorban befelé, vagyis önmaga irányába irányul, talán ezért is látjuk a színeknél is hogy nem az élénk külső színek tartoznak a Bikához, hanem a kör belseje felé találhatóak.

A nemek színekkel való azonosítása 1920-as években kezdődött,  a rózsaszínt korábban a vöröshöz kapcsolták, így erőteljesebb inkább férfiasabbnak érezték, ez 1940-es évek körül fordult meg, azóta a rózsaszín a nőiségre a lélek nőies jellemvonásaira utal. Az is közrejátszhatott, hogy a Szűz Mária ábrázolásokon Mária ruházata piros és a köpenye kék. Igaz, Szűz Mária színe mégis a köpenye miatt a búzakék maradt.

/képek-pinterest/

Nekem a művészeti korok közül tisztára a Barokk és a Rokokó jut eszembe ha a Bikához tartozó színekre gondolok.

Rózsaszín ékszerek

Világoszöld ékszerek

Világoskék ékszerek

Türkiz ékszerek

Vásárolj  limitált számban készült, egyedi üveg ékszereket!

Válassz egyedi ajándékot esküvőre, szülinapra, különböző alkalmakra, évfordulókra!

Ide írhatsz nekem:  info@czinamon-ekszer.hu

Megvásárolható munkák:Bolt       Ha egyedi ólomüveg és tiffany üvegtárgyak is érdekelnek:  Czinamon Glass Art

 

Pin It on Pinterest

Share This