Univerzum ékszer, Sectio Aurea ékszerek

Univerzum ékszer, a világegyetem, vagyis minden létező összességéhez kapcsolódik, amiről már számos  elmélet látott napvilágot. Számomra az arany metszés az univerzumhoz kapcsolódik, egy aprócska szabályosság aminek a szépsége akkor is feltűnik, ha csak a kertbe megyek ki és találok egy elhagyott csigaházat, egy lehullott levelet és ezekben a semmiségekben benne van számomra a minden.

Sectio Aurea ékszerek, vagyis az arany metszés természetes egyensúly a szimmetria és az asszimmetria közötti harmónia keresésről szól.  Az ókori görögök szerint a  valóság matematikai alapokon nyugszik, a létezés alapkövének tartották, mivel a természetben  is megtalálható ez az arányrendszer.  A művészetben, építészetben rendszeresen alkalmazták, és alkalmazzák, erőteljes esztétikai értéket képviselt mindig.

A hivatalos megfogalmazás szerint, az arany metszés az esztétikai tökéletesség hatását ébresztő arányelosztás, mely szerint egy tárgy, elem két részének egymáshoz való meghatározott aránya akkor a legtökéletesebb, ha a kisebbik rész úgy aránylik a nagyobbikhoz, mint a nagyobbik az egészhez.

Read more: http://www.kislexikon.hu/aurea_sectio.html#ixzz517p7Q8D5

A Sectio Aurea  ékszerek izgalmas, játék a számokkal, formákkal, és a színekkel. Mélységes erő, vagy felsőbbrendű szabályosság?  A színek és formák kapcsolata üzen egyszerűen az életről.

Minden ékszer díszcsomagolásban, vagy díszdobozban kerül átadásra. Ékszereim többsége egyedi, vagy csak kis szériában előállított kézműves termékek!

 

Vásárolj  limitált számban készült, egyedi üveg ékszereket!

Válassz egyedi ajándékot esküvőre, szülinapra, különböző alkalmakra, évfordulókra!

Ide írhatsz nekem:  info@czinamon-ekszer.hu

Megvásárolható munkák:Bolt       Ha egyedi ólomüveg és tiffany üvegtárgyak is érdekelnek:  Czinamon Glass Art