0 Termék

Magyaros ékszerek, Népi  virágmotívumos, zsinóros, festett ékszerek

GALÉRIA

 a magyar népművészet hímzésein bútorain tárgyain megjelenő virág motívumok ihlették az ékszereket. Virágok régen is  üzenetet hordoztak, üzentek a hétköznapi élet eseményeiről, életről, halálról, szerelemről, születésről. A szerelemhez kimondottan kapcsolódott mindig a virágmotívum. Korábban már összegyűjtöttem egy két dolgot a magyar motívumokról : Magyar népművészet, Magyar motívumok, Virágok jelentéstartalommal, Szimbólumok

 

Madám zsinóros ékszerek

Madám ékszer kollekció, amit különleges alkalmakra szántam , egy eltöltött este az operában, vagy színházban, egy zenés estére a báli szezonban. Modern üvegformába zárva a zsinórozás régies gyönyörű mintáit párosítva a népművészet virág  motívumaival, többszöri látványos felfogatással, egy igazán különleges ékszer készült. Nem mindennapi stílus, amit viselve mindenki hercegnőnek érezheti magát.

Ékszer kollekció elnevezéséről egy pár szó:

A Madám francia eredetű szó, dámát jelent,  akit másképpen hívhatnánk úrhölgynek, vagy úri asszonynak, lehet kétes hírű kicsapongó is, vagy az aki elbeszélget a bordélyba érkező urakkal, felügyeli a bevételeket.  De van más jelentése is, mint ahogy madámnak hívták régiesen a kórházi szülésznőt, és a nevelőnőt is aki a gyerekek oktatásáért neveltetéséért felelt.  Az én ékszereim az ÚRHÖLGYEKNEK készült, vagy inkább úgy is mondanám ÚRIHÖLGYEKNEK, vagy egyszerűen azoknak akik szeretik megengedni maguknak, hogy HÖLGYEK legyenek. Adnak maguknak alkalmat arra, hogy kiöltözzenek, Czinamon üvegékszerekben esti programokkal kényeztessék a lelküket.

Magyar ékszerek

–  virág ékszereim közül a tulipán, és a rózsa a legkedvesebb virág számomra, a tulipán a nőt jelképezi a művészetünkben. A nőnek különböző életszakaszaira különböző tulipánformák utaltak, a rózsa ugyancsak a szerelemhez kapcsolódik.

– cseh és japán üveggyöngyökkel lettek kombinálva.

Csába íre, népies hangulatú egyedi üvegékszer

Csába-íre- Folk- Népies, népművészeti mintákból merítő üvegékszerek.
Csabaíre, vagyis a monda szerint Csaba hun királyfi az atyja, Attila halála után kitört testvérharcban életben maradt katonáit a Chaba (Csaba) íre nevű csodás fűvel gyógyította. A csabaíre a mindenféle vérzést elállító győgyfű. Az ékszerviseléshez sokféle – óvó, bajelhárító és gyógyítóerővel kapcsolatos – hiedelem kapcsolódik, így az ékszerek funkciója, a mágikus szerep sem elhanyagolható, amellett, hogy ékesítenek.

Lapozgató könyv – népies hangulatú ékszerek

 

 

Kézzel festett zsinór mintás üvegékszerek

 

Pin It on Pinterest

Share This