Magyar kézműves termékek

Magyar kézműves termékek szerintem csodálatosak! 

Sokat gondolkoztam van e értelme ennek a nagy globalizációnak, hogy mindenhol, bárhová megyek ugyanazok az üzletek és csak nagyon kis eltéréssel, vagy teljesen ugyanazokat a termékeket lehet kapni. Régen megvolt a varázsa ilyen szempontból az utazásnak, olyan dolgokat tudtál venni, amit máshol nem. De most ugyanaz a kínai, ugyanaz az édesség ugyanaz az ugyanaz…. Szóval valakinek biztos jó, de nem a helyi vállalkozásoknak,  nem tudnak kitűnni a külföldi ömlesztett áruk kínálatából, nem tudnak versenybe szállni az árakkal sem. 

Én próbálom keresni, vásárolni azokat a dolgokat amiket itthon készítenek, itthoni emberek, hogy erősítsem a hazai piacot. Hogy  ha valaki idelátogat, ne ugyanazt találja, mint bármely más országban. Hogy a hazai kuriózumoknak híre menjen 🙂  Válassz Te is hazai terméket!

Népies ékszereim 

Nemrég olvastam egy kozmetikai cégről, ami világhíres lett, magyarok csinálják, biztosan hallottatok  az Eminence termékeiről, igazán büszkeséggel tölt el, hogy valami ami hozzánk köthető, ilyen utat tud bejárni. Kívánom, hogy még sok ilyen cég legyen, aminek a pályája ilyen ívre képes, de ne csak a külföld számára legyen egyértelmű, hanem az itthoniak számára is, mi saját magunk részére is a sajátunkat szeressük.

Nem tudom Ti hogy vagytok ezzel?

 

 

Pin It on Pinterest

Share This