Dichroic üvegékszer – Iszet ékszerei

GALÉRIA

Dichroic üvegékszer, ez a gyönyörű, elegáns, nem mindennapi nyakék, gyűrű és fülbevaló,  hasonlít a  zöldes-sárgás-lilásan fénylő, Zsolnay  eozin mázas kerámiákhoz. Ahogy a fény esik rá, úgy változtatják színüket a kis csillogó négyzetek.  Egyszerű letisztult formák, mégis a fényjáték adta titokzatosság jellemzi.

Iszet vagy Aszet az egyiptomi Ízisz istennő nevének eredeti formája. Ezenkívül népszerű női név az ókori Egyiptomban, hercegnők papnők viselték e nevet. Ízisz az egyik legjelentősebb istenség az ókori egyiptomi vallásban, anyaistennő, a varázslás, a termékenység, a víz és szél, a tengerhajózás istennője, a nőiesség és a hűség szimbóluma. Innen kapta e nyakék a nevét,  viselője Ízisz oltalma alatt uralkodónőnek érezheti magát, mikor magán viseli e nyakéket.                                                                                                           

Dichroic üveg :

Az ilyen  üvegek különlegessége a káprázatos csillogásukban rejlik, amit annak köszönhetnek, hogy milyen módon verik vissza a fényt.  Az eljárás eredményeképpen különböző fémek és fémoxidok réteget képeznek az üveg felületén, ezek adják a különleges szivárványos csillogást, színük függ a visszavert, az áteresztett fénytől sőt a fény szögétől is. Egy üvegen  minimálisan három színt érzékelhetünk,  elsősorban a  visszavert,  majd a reflektált színt,   az  áteresztett, transzmittált színt és 45 fokos szögben áteresztett színt,  a színkombinációk esete szinte végtelen lehetne,  de ezt általában néhány tíz típusra korlátozzák.  Az ilyen üvegek  előállítása elég bonyolult és költséges eljárás folyamán történik.

Régebbi ékszerek:

Vásárolj  limitált számban készült, egyedi üveg ékszereket!

Válassz egyedi ajándékot esküvőre, szülinapra, különböző alkalmakra, évfordulókra!

Ide írhatsz nekem:  info@czinamon-ekszer.hu

Megvásárolható munkák:Bolt       Ha egyedi ólomüveg és tiffany üvegtárgyak is érdekelnek:  Czinamon Glass Art